Ето и цялото интервю:  Господин Начев, очакван ли беше този ход

...
Ето и цялото интервю:  Господин Начев, очакван ли беше този ход
Коментари Харесай

България ще загуби от “Газпром” при арбитраж, ако се върне на масата за преговори

Ето и цялото изявление: 

 

Господин Начев, предстоящ ли беше този ход от страна на служебният енергиен министър Росен Христов и кабинетът на Гълъб Донев? 

 

Те са безусловно непредвидими, тъкмо както държанието на учителят им Владимир Путин. Нито един от тези хора не схваща грам от търговия с газ, не познава пазарите, не знае по какъв начин работи една газопреносна система. Ние би трябвало да чакаме от тях съответни дейности? 

 

Единственото правилно в казаното от министър Христов е, че договарянията с “Газпром ” ще бъдат сложни. Те ще са невероятно сложни. Но от цялата история ще вкарат България в извънредно неизгодна позиция при възможен предстоящ арбитраж. 

 

Влизайки в каквито и да било диалози, отвън контракта, който имаме, попадаме в тъкмо такава позиция. 

Тоест става невероятно България да съди “Газпром ” поради нарушаване на контракта? 

 

Абсолютно. Дори да ги съдим, ще загубим. Отсега го споделям. Ако се влезе в каквито и да е диалози отвън контракта, който имаме, и отвън това, което прави сега “Булгаргаз ”. Всеки божи ден си пускаме поръчките към “Газпром ”. Нищо повече не можем да създадем от това. Всякакви дейности, разнообразни от това, ни вкарват в руслото. Не единствено че няма да получим газ, само че ще влезем и в тази неизгодна позиция. 

Каквито и да е дейности от наша страна ни пращат в руслото за неспособност и наливане на вода в мелницата на “Газпром ”, които от своя страна да предявят иск за времето обратно от април досега, в който тръгнем за каквито и да е диалози. Всичко това ще е документирано и ще влезе като мотив от едната или другата страна. 

 

Тоест освен ще спечелим дело, а ще го завоюват от “Газпром ”. 

 

Разбира се. Това е задачата на цялата история - да ни вкарат в кошарата.

 

изявление на Джесика Вълчева 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР